Header homepage

Dekenij Sint-Jacobsnieuwstraat zag op 19 februari 2007 het levenslicht.

De dekenij, welke in eerste instantie een handelsdekenij zal zijn, zal de St-Jacobsnieuwstraat en omliggende straten omvatten, o.a. ook de Barrestraat.

Op 19 februari 2007 werd in “de rode pomp” de oprichting van de dekenij besproken. Onder toeziend oog van opperdeken Eli De Rijck, werd het bestuur van de dekenij verkozen. 20 van de 27 handelaars van de straat hebben zich destijds bij de dekenij aangesloten. Het bestuur bestond uit Mieke Stevens, Veerle Van der Scheuren en Wim Vervaecke, de initiatiefnemers van de dekenij.

Het doel van de dekenij is om van de St-Jacobsnieuwstraat en omgeving een nog aangenamere buurt te maken. De wegenwerken die de handelaars in 2007 hebben parten gespeeld was de impuls maar zeker niet de drijfveer. De dekenij wil de komende jaren van de buurt terug een aangename winkel-wandel buurt maken, zoals het ooit geweest is.

De dekenij wil volgende punten verwezenlijken:

  • Een positief beeld scheppen van de straat en een volwaardige gesprekspartner zijn voor het stadsbestuur.
  • Duurzame en kwalitatief hoogstaande initiatieven uitwerken die het beeld van de buurt ten goede komt.
  • Een sociaal platform bieden aan de inwoners van de buurt door het langs de activiteiten opnieuw met elkaar in contact te brengen en zodoende het individualisme tegen te gaan.

Het huidige bestuur van de dekenij bestaat uit Mieke Stevens, Veerle Van der Scheuren en Paul De Winne.

Breng de Sint-Jacobsnieuwstraat en aanpalende straten dus zeker een bezoekje. Het is er dagelijks leuk vertoeven en winkelen. In september zijn de dekenijfeesten met rommelmarkt een echte aanrader en ondertussen een heuse traditie.

 

Tot binnenkort!